מאפה פסטו וגבינות


מרכיבים:

3 ביצים

3 כפות חמאת שקדים

3 כפות קמח שקדים

3 כפות ממרח פסטו

3 כפות קוטג' 5%

3 כפות גבינת חמד 5% קצוצה או מוצרלה

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

1 כפית שמן זית לשימון התבנית

 

הוראת הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים כל החומרים.

משמנים תבנית אפייה לעוגות (אינגליש קייק) במעט שמן זית ומעבירים את הבלילה לתוך התבנית.

אופים ב-180 מעלות. לאחר 10 דקות מנמיכים את החום ל-160 ואופים 10 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר לפני שפורסים אותו.

הלחם הזה אוורירי וטעים  גם עם ממרחים מלוחים וגם עם ממרחים מתוקים.

פורסים את הלחם ל 12 פרוסות, 2 פרוסות עם ממרח יכולות לשמש ארוחת בוקר או ארוחת ביניים.

מאד נוח להכין את המתכון הזה בתבנית שקעים מסיליקון ואז מתקבלות 6 לחמניות..