נזיד של אזוקי עם ירקות כתומים וטופו


מרכיבים:

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים קצוצים גס

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון

½ כפית מלח

4 גזרים פרוסים לפרוסות רחבות

1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

2 כוסות מים רותחים

2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת

600 גרם טופו חתוך לקוביות

3 כפות מייפל טבעי

 

אופן הכנה:

מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן זית מתובל בכל התבלינים, מוסיפים את הגזר והבטטה.

מערבבים היטב כדי שהירקות יספגו את כל התבלינים.

מוסיפים את המים ומביאים את התבשיל לרתיחה, מבשלים את הירקות 10 דקות על אש גדולה.

מוסיפים לסיר את שעועית האזוקי המבושלת, המייפל טבעי וקוביות הטופו ומערבבים היטב עם הירקות.

מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

מחלקים ל-4 מנות ומגישים.