מרק דלורית וכרובית צלויות


מרכיבים:
1 בצל סגול חתוך לרבעים
1/2 כרובית מחולקת לפרחים
2 כוסות של דלורית או דלעת חתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
1 ליטר מים מסוננים
מלח ופלפל גרוס

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליה את הירקות.
מברישים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים 20 דקות עד שהירקות מוכנים.
מרתיחים ליטר של מים בסיר יחד עם הירקות האפויים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל גרוסים, ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
טוחנים עם מעבד מזון ידני ומקבלים 4 מנות של מרק טעים וסמיך.