קציצות עוף ובטטה


מרכיבים:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
2 כוסות מים רותחים
500 גרם עוף טחון
1 בצל סגול קצוץ דק
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית פפריקה
2 ביצים
מלח ופלפל
1 כף שמן זית להברשה

אופן הכנה:
מבשלים את הבטטות במים רותחים במשך 20 דקות עד שהן מתרככות. מסננים מהמים ומועכים את
הבטטות היטב למחית.
בקערה גדולה מערבבים ביחד את מחית הבטטות, העוף הטחון, הבצל הסגול, הבצל הירוק, עם
הביצים והתבלינים. מערבבים היטב בידיים כ-2 דקות.
מניחים בצד את התערובת ל-10 דקות.
יוצרים בעזרת ידיים משומנות קציצות עגולות ושטוחות ומניחים על צלחת.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים מעט שמן הזית בעזרת מברשת סיליקון על נייר
האפיה.
מפזרים את הקציצות על נייר האפייה ומברישים את הקציצות בשמן זית בעזרת המברשת ומתבלים
אופים 20 דקות, כדאי להפוך את הקציצות באמצע האפייה לאחר 10 דקות.
מחלקים ל-4 מנות ומגישים לצד תוספת כמו המג'דרה הטעימה מהמתכונים שלנו. כדאי להגיש עם סלט ירוק עם רוטב ויניגרט שלנו.