מרכיבים:

1 כוס שיבולת שועל

1 ביצה טרופה

4 כפות שמן זית

2 כפות מייפל טבעי

¼ כוס חמוציות ללא תוספת סוכר במיץ תפוחים

135 גרם רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1 כפית אבקת אפייה

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משרים את שיבולת השועל בביצה, שמן זית, רסק תפוחים ומייפל לחצי שעה כדי שתתרכך.

מוסיפים את החמוציות ואבקת האפייה ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

מרססים תבנית שקעים בתרסיס שמן ומעבירים את העיסה ל-6 שקעים.

אופים 25 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לקאפקייקס להתקרר מחוץ לתנור.

שומרים בקופסה אטומה במקרר, ניתן לחמם מעט לפני ההגשה.

כל יחידה מתאימה כארוחת ביניים.