2 מנות
מרכיבים:
1/2 כרובית טחונה גס במעבד מזון
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מירין
2 דפי אצות לסושי
120 גרם סלמון טרי
1/2 אבוקדו פרוס לרצועות
לבבות דקל פרוסים לרצועות
1 מלפפון קלוף ופרוס לרצועות
סויה לתיבול וג'ינג'ר כבוש ווסאבי להגשה
טוחנים את הכרובית גס במעבד מזון.
מבשלים את הכרובית במעט מים עם מעט מלח, מירין וחומץ. למשך פחות מ-5 דקות, לפני שהכרובית מתרככת.
מסננים היטב במסננת דקה כדי שלא יישארו נוזלים.
מקררים במקרר ובינתיים פורסים את הסלמון והירקות לפרוסות ארוכות.
על מחצלת לגלגול סושי מניחים את האצה עם הצד המחוספס כלפי מעלה.
מפזרים על האצה אורז כרובית בצד הרחוק מאתנו ובאמצע מסדרים את הסלמון והירקות.
מגלגלים את הרול תוך כדי לחיצה כדי שייסגר היטב.
חותכים לפרוסות בגודל ביס בעזרת סכין חדה.
מגישים לצד קערית סויה, מעט וואסבי וג'ינג'ר כבוש.