מרכיבים:
1 כוס אורז שחור
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים
300 גרם דלעת צלויה (ניתן להחליף בדלורית)
1 כף שמן זית לצליית הדלעת
1 כף מייפל טבעי
2 כפות שמן זית לרוטב הסלט
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
שמים בסיר את האורז השחור עם המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
מורידים את הסיר מהאש ומשאירים עוד 5 דקות מכוסה לאחר הבישול.
צולים את הדלעת:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות, מפזרים על תבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה.
מערבבים כף אחת של שמן הזית ומייפל טבעי בכוס קטנה, מברישים את הדלעת בשמן זית ומייפל.
מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-20 דקות עד שהדלעת צלויה ופריכה.
בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הדלעת הצלויה והאגוזים. מתבלים ב-2 כפות שמן זית.
מחלקים ל-4 מנות ומגישים.