:מרכיבים
:למנת הדג
250 גרם פילה סלמון
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
מלח ופלפל גרוס
:לאנטיפסטי
3 כפות שמן זית
8 שיני שום – שלמות וקלופות
2 פלפלים אדומים – שטופים ללא גרעינים ומחולקים לרצועות רחבות
2 בצלים סגולים – קלופים וחתוכים לרבעים
כרובית – נקייה ומפורקת לפרחים
חציל – שטוף היטב ופרוס דק
בטטה קטנה – קלופה ופרוסה לפרוסות דקות
מלח ופלפל גרוס
:אופן הכנה
:מכינים את הדג
מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס ומורחים על הדג את הדבש והחרדל
מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר בזמן שמכינים את הירקות
מחממים תנור ל-200 מעלות
מפזרים את הירקות החתוכים על 3 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה
מורחים על הירקות את שמן הזית בעזרת מברשת או בעזרת כלי לריסוס שמן
אופים את הירקות 40 דקות. ניתן להפוך את הירקות באמצע האפייה
מוציאים את התבניות ומחלקים את האנטיפסטי ל-3 מנות
את אחת המנות מגישים לצד הדג ושתי המנות הנותרות מיועדות לסלט עוף ואנטיפסטי ביומיים הקרובים
בסמוך לארוחה אופים את הסלמון 10-15 דקות ב-180 מעלות
מגישים את הסלמון לצד צלחת יפה וצבעונית של אנטיפסטי