IMG_0437.jpg (500×333)

2 מנות
מרכיבים:
לתבשיל הירקות:
4 שיני שום פרוסות
4 כפות רסק עגבניות
1 חציל חתוך לקוביות גדולות
1 בצל חתוך לקוביות גדלות
1 כרישה גדולה שטופה היטב פרוסה לפרוסות עבות
2 קישואים מסוג זוקיני חתוכים לקוביות גדולות
2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
1 כפית דבש
1 כוס מים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לקציצות:
200 גרם חזה עוף טחון
200 גרם חזה הודו טחון
1 בצל לבן קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
30 גרם שיבולת שועל אינסטנט
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן זית
מכינים את הקציצות:
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה ומניחים במקרר ל-30 דקות.
יוצרים קציצות קטנות ומניחים בצד.
במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות, כשהן מעט מזהיבות הופכים ומטגנים אותן מהצד השני.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מטבח.
מכינים את תבשיל הירקות:
צולים את הירקות במחבת גדולה ורחבה עם מכסה ב-2 כפות של שמן זית.
מתחילים עם השום והכרישה, מרככים מעט את הכרישה ומוסיפים למחבת את שאר הירקות.
מתבלים בפפריקה, ומוסיפים את רסק העגבניות ו-2 כוסות מים, מערבבים הכל מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות לתוך התבשיל בזהירות מבלי שיתפרקו, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 30 דקות.
מחלקים ל-2 מנות, מנה אחת מגישים ואת המנה השנייה שומרים ליום הבא.