מרכיבים:
½ כוס שיבולת שועל
½ כוס סובין שיבולת שועל
3 כפות שמן זית
5 כפות רסק תפוחי עץ טבעי ללא תופסת סוכר
2 כפות מייפל
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
1 גזר קלוף ומגורד
1 תפוח קלוף ומגורד
1 כפית שטוחה של קינמון
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
משרים את השיבולת שועל והסובין בשמן זית ורסק תפוחים למשך חצי שעה.
בינתיים קולפים ומגרדים את התפוח והגזר ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
מערבבים יחד את כל החומרים ומחלקים ל-6 שקעים בתבנית שקעים עדיף מסיליקון מרוססת בתרסיס שמן זית או מרוחה במעט שמן זית כדי למנוע הדבקות.
אופים 30 דקות ונהנים מעוד קטנה טעימה וסופר בריאה.
אני הכנתי אותה כ-6 קאפ קייקס קטנים ונמוכים אבל אפשר להכפיל את הכמות ולהכין באינגליש קייק.