:מרכיבים
:למנת הדג
2 סטייק סלמון – 200 גרם כל אחד
1 כפית שמן זית
4 עלי מרווה
:זיגוג
2 כפיות חרדל
1 כף מיץ ליים או מיץ לימון
1 כפית דבש
1 כף מים
מלח ופלפל גרוס
:לשעועית הירוקה
 שלוש כוסות שעועית ירוקה / עדיף שעועית צרפתית שטוחה ורחבה
2 שיני שום – שלמות קלופות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס
:לפירה הכרובית
כרובית – נקייה ומפורקת לפרחים
4 כוסות מים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כפית חרדל
מלח ופלפל גרוס

:אופן הכנה

:מכינים את פירה הכרובית
מבשלים את הכרובית מכוסה במים בסיר עם מכסה למשך 20 דקות. בסיום הבישול מסננים את הכרובית היטב מכל הנוזלים
מחזירים את הכרובית לסיר ומוסיפים לסיר את שמן הזית, השום והחרדל. מתבלים במלח ופלפל ומועכים היטב למחית עדינה. ניתן למעוך ידנית או באמצעות מעבד מזון ידני למרקם חלק במיוחד

:מכינים את השעועית
מבשלים את השעועית בסיר מכוסה בס”מ אחד של מים על מנת שהשעועית תתאדה ותישאר פריכה וטעימה
כאשר השעועית מוכנה שוטפים במים קרים על מנת לעצור את הבישול ומסננים
משאירים בצד 1/2 כוס של שעועית לסלט ניסואז של מחר
מקפיצים את השעועית במחבת עם שמן זית ושום, מתבלים במלח ופלפל

:מכינים את הדג
מורחים את סטייק הסלמון בשמן הזית ומדביקים את עלי המרווה. 2 עלים על כל סטייק
צורבים את סטייק הסלמון במחבת, 2 דקות מכל צד. אם יש מחבת פסים זה נהדר
בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הזיגוג ומורחים על הדג משני הצדדים לאחר הצריבה הראשונה
ממשיכים את הצלייה לכמה דקות נוספות משני הצדדים לפי מידת העשייה שאתם אוהבים
מגישים סטייק סלמון אחד עם מחצית ממנת השעועית הירוקה ומחצית מפירה הכרובית
אפשר להכין את שני הסטייקים בו זמנית, או להכין רק סטייק אחד ולמחרת להכין ממש לפני הארוחה את הסטייק השני ולהגיש עם התוספות המוכנות